Què és la Lliga Democràtica

1. Què som?

Un partit catalanista de centre.

Som un partit català de centre format per persones de diferents sensibilitats i de procedències diverses vinculades pel convenciment de què només des de l’estat de dret és possible el manteniment de la cohesió social i el progrés.

Ens uneix una visió àmplia i integradora del catalanisme del qual en volem recollir el testimoni. Un catalanisme que reconeix l’especificitat de Catalunya, que vol treballar pel respecte i pel desenvolupament de la seva singularitat, que desplegui la seva màxima capacitat d’autogovern amb un finançament just i equitatiu, que vol contribuir lleialment a l’avenç del conjunt d’Espanya no només com a locomotora econòmica, sinó com a força de govern. I que vol fer-ho en el marc de la Unió Europea, l’espai de democràcia, llibertat i justícia social més desenvolupat del món.

2. Què ens mou actuar?

El compromís cívic per superar el frontisme i tendir ponts.

La preocupació perquè la política a Catalunya i al conjunt d’Espanya ha derivat en una confrontació entre blocs cada vegada més radicalitzats, incapaços d’obrir espais de col·laboració i d’entesa, una actitud que no només és empobridora des del punt de vista social, econòmic i polític sinó que també suposa un risc per a la convivència pacífica.

Des d’un profund compromís cívic i entenent la política com un servei a la comunitat volem superar el frontisme i la política de blocs. Volem deixar enrere les trinxeres i tendir ponts per superar l’actual atzucac i redreçar Catalunya.

3. Com ho farem?

Amb diàleg, vocació de pacte i bon govern.

Oferint als ciutadans catalans descontents, desconcertats i desil·lusionats amb els estèrils resultats del procés independentista i amb l’absència d’alternatives una opció política catalanista sense complexos que faci del diàleg, el pactisme i el bon govern la seva raó de ser.

Una força capaç d’aglutinar les diverses sensibilitats i iniciatives que busquen superar la política de blocs, bastir els màxims consensos i gestionar els conflictes socials sense més exclusions ni límits que el respecte a les regles de joc.

4. Amb qui ho volem fer?

Amb tots els que vulguin construir un futur plegats.

Amb tots aquells que, amb independència del seu passat, comparteixin la voluntat de superar la política de blocs.

Enfront els que volen eliminar la Generalitat o limitar les seves competències i els que l’estan destruint en nom d’una república imaginària, apostem per redreçar Catalunya col·laborant, sense exclusions, amb tots els que comparteixen l’objectiu de construir el futur plegats.

5. Amb quina prioritat?

Governar Catalunya per a tots els catalans.

Governar Catalunya per a tots els catalans assumint el repte de construir un futur millor, mirant endavant i evitant caure en els paranys de l’immediat passat, amb vocació constructiva i sense esperit de revenja ni ànim de buscar culpables.

Per tornar a fer de Catalunya un motor econòmic i un país capdavanter en innovació tecnològica, transició energètica i economia circular, de manera que puguem corregir les desigualtats i construir una societat més justa.